CEMİL MERİÇ OKUMALARI 2

     

      Uzun bir aradan sonra bloguma kavuşmuş olmanın mutluluğuyla merhabaaaaa :)
      İnternet arızası yüzünden günlerdir ayrı kaldığım bloguma kavuştum ve pek sevdiğim Cemil Meriç okumalarımın 2. sini yazmaya karar verdim.     Birinci için buraya göz atabilirsiniz :)

      Alıntım şöyle '' Oscar Wilde , şu yedi yaşındaki çocuğa bakın der , ne kadar cici . Sonra şu haytaya bakın , yirmi yaşında , nobran , edepsiz , lanet . On iki sene evvel  o da bir çiçek kadar  , bir kuş kadar sevimliydi , o yavrucuğu bu hale getiren cemiyetimizin terbiyesi .
(JURNAL 1 - SAYFA 222 )

  Bunu sık sık düşünür oldum bu sıralar. Oscar Wilde ' ın yedi yaşındaki cici çocuğu yirmi yaşında edepsiz ve nobran . Sebebi ise toplumsal . Peki bizlerin kabalığa , doyumsuzluğa , samimiyetsizliğe daha erken yaşta başlayan yavrularının bu hale gelmesine sebep ne dersiniz ? 
-Televizyon , evet
-İnternet , evet 
-Aile içi tutum ve davranışlar , belki
-Okul ve eğitim sistemi , galiba 
Bu liste ve verilen cevaplar uzayıp giderken çözüm önerilerine ve çözüm girişimlerine acilen ihtiyacımız olduğunu hepimiz fark edebiliriz. Bize düşen elimizi taşın altına koymak ,bir yerden başlamak . Yapamaz mıyız ? Yapacak güce de inanca da sahibiz . Başaramaz mıyız? Başaracak imkana da sahibiz. Etkili olamaz mıyız ? Akıl mevzu bahis ise elbette etkili olabiliriz. Durmayalım o vakit . Ben , biz , sen , siz . Geç olmadam başlayalım . 

Yorumlar

  1. Başlamak başarmanın yarısıdır yeterli ki bunu isteyelim.

    YanıtlaSil
  2. Bu doyumsuzluğun sebebi olarak bir de beğenmiyoruz eserimizi.. Dediğiniz gibi bir yerden başlarsak kesinlikle istediğimiz sonuca erebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef !! Gelecek nesiller bizlerden pek iyi bahsetmeyecek gibi.

      Sil
  3. Gitgide bozuluyor hersey bu en kaçınılmaz gerçek! Ama tek yaptığımız sebepleri bulmak,peki çözümü kim bulacak cevabını da vermişsin aslinda jurnalcim sen ben biz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çağın hastalığı tembellik diyorlar ya minikaremm , çağın hastalığından kurtulunca evet ben sen biz çözeceğiz . Yani umarım.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

2021 YILINDA NELER OKUYACAĞIM

SONDAN ÖNCEKİ BAHAR